Zeus

Zeus
La maxima autoridad de la mitologia griega

Minotauro

Minotauro

jueves, 5 de noviembre de 2009

Dioses i semidioses

HERCULES

Es un semi-deu fill de Zeus i d'Alcmene. En la mitologia romana era anomenat Hercules. Era el més gran del herois mítics, de gran anomenada per la seva força sobrehumana i per la gran quantitat d'històries sobre la seva vida. El més famós grup d'històries fou els dotze treballs d'Hèracles. El seu equivalent etrusc era Hercles, un fill de Tínia i Uni.

Hera

Hera era una deessa de l'Olimp, segona esposa de Zeus i mare amb aquest d'Hebe, Eris, Hefest, Ares i Ilitia. Era la deessa del matrimoni. Es caracteritza per la fúria i l'ànsia de venjança causades per les constants infidelitats del seu marit.

ZEUS

En la mitologia grege Zeus és el déu suprem de l'Olimp. Fill de Cronos i Rea. Té el seu equivalent en la mitolojia romana en el déu jupiter i en l'hindú Indra. Va lluitar contra el seu pare amb el suport de la resta de déus i en derrotar-lo va ocupar el seu tron a l'Olimp.

Va casar-se amb Hera . Una de les seves dones era Mnemosine, deesa de la memòria.

ALCMENA

En la mitologia grega Alcmena era la mare d'Heracles. Com que el seu pare era Zeus, temerosa de la llegendària gelosia d'Hera va abandonar-lo només néixer als afores de Tebes. Però Atenea el recuperà i convencé a Hera perquè l'hi tornès.

ANFITRIÓN

Anfitrión era, según la mitología griega, el hijo de Alceo, rey de Tirinto y de Astidamía. Además, era nieto de Perseo y, por lo tanto, bisnieto de Zeus.

No hay comentarios:

Publicar un comentario